Snart droppar glassen – njut av sommarplågorna

Krönikor
PUBLICERAD:
Snart börjar det droppa.
Foto: Christine Olsson/TT
Uppskrapade ben och bränd näsa. Droppande glass och gräspollen. Myggor, knott och fästingar. Visst är den fantastisk, sommaren.

Sedan i september har äldsta sonen föreslagit att nattningens samtalsämne ska vara sommaren. Vi har pratat och längtat efter hopp från bryggor, cykelturer, rabarbersaftstillverkning och utflykter till släktens sommarstugor.

Nu är det dags att börja beta av listan. Från och med nu har vi långhelg varje vecka. Hittills har vi bockat av en myrinvaderad Häggviksek och premiärdopp i spabadet, 14 skrapsår, 29 myggbett, tre paket pollentabletter och en kulglass i skuggan.

Ledigheten är efterlängtad. Jag ser fram emot en hemester och att upptäcka mer av Värmland. Spana in trollstigar, dra på loppisrundor, ha picknick i naturreservat och göra allt det där vi drömt om sedan i höstas. Plåster, alsolsprit och solskyddskräm är redan nerpackat.

Nu tar Värmlands Affärer sommarpaus. Bilagan är tillbaka igen 22 september. Ta hand om er under tiden, och njut av sommarplågorna.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.