Gröna lån från Almi ska ge skjuts åt hållbara satsningar

Näringsliv
PUBLICERAD:
Thomas Ohlsson och Anna Lundmark Lundbergh på Almi Värmland.
Foto: Fredrik Karlsson
Fler värmländska företag ska ha möjligheten att bli mer hållbara. Det är tanken bakom Almis gröna lån.

När allt fler företag vill satsa på hållbara investeringar och klimatväxla sin verksamhet väljer Almi att lanserar ett grönt lån med syfte att stärka konkurrenskraften.

– Det är viktigt att företag har möjlighet att göra hållbara investeringar som har en positiv inverkan på klimatet, miljön och företagets lönsamhet på sikt säger Thomas Ohlsson, kreditchef Almi Värmland, i ett pressmeddelande.

Lånet erbjuds med en garanti från Europeiska investeringsfonden och kombineras med Almis affärsutvecklingstjänster som ger stöd till att ta fram en konkret handlingsplan. Där ser man över vilka områden och satsningar som mest effektivt bidrar till ett hållbart företagande.

– Lånet kan användas för gröna satsningar för såväl omställning som acceleration. Svenska, och självklart även värmländska, företag ligger på många områden långt fram i sitt hållbarhetsarbete men för många små och medelstora företag kan hållbarhetsfrågan vara ganska svårnavigerad, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland, i pressmeddelandet.

Almi

Almi investerar i framtida tillväxt och erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag som har ambitionen att utvecklas och växa hållbart. Almi arbetar med företag i tidiga skeden med tillväxtpotential och etablerade företag som vill skala upp och expandera. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Så här jobbar Värmlands Affärer med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.