Nedräkning till badpauser

Krönikor
PUBLICERAD:
Vintern har varit lång och våren kall. Mitt spabad tål inte minusgrader. Men snart byts tvättpauserna mot badpauser på jobbet.
Aldrig tidigare har sommaren varit så efterlängtad som i år.

En lång pandemivinter har förbytts i en tuff pandemivår. I skrivande stund har jag jobbat hemifrån på heltid i ett år, en månad och fem dagar. Mysbyxornas resår har sedan länge mist sin spänst och pausunderhållningen består av att hänga tvätt.

Att åka ut på jobb har blivit ett exklusiv undantag. Istället går telefonen varm och de intervjuade tvingas lyssna på när jag kör en hård pekfingervals framför datorn. Jag misstänker att ”oj, vad snabbt du skriver” ofta är en metafor för ”jisses, vilket störigt ljud”.

I det aprilnumret av Värmlands Affärer har jag försökt fokusera på en ljusare framtid. En tid då vi kan komma ut mer. Poolbranschen vittnar om högtryck och turistnäringen ser hoppfullt fram emot ännu en sommar med hemester. Vissa väljer att lägga mer pengar på sina fritidsintressen. Jag och en fotograf lyckades ta oss till Torsby för att träffa veteranbilsentusiaster som märker av det ökade intresset för gamla bilar.

Sparexperter berättar om pengar som byggs på hög när folks vardag helt bytt skepnad. Människor har ställt om, bytt jobb eller väljer att satsa och starta eget. Småföretagandet är inne i en boom.

Jag hoppas att Värmlands Affärer kan bjuda på lite inspiration. Själv räknar jag ner till att kunna inviga det uppblåsbara spabadet. Tvätten kan vänta, i sommar blir det badpaus på lunchen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.