• idag
  3 juni
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  18°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   5.9 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

MoreFlo rekryterar näringslivsprofil som vd

Näringsliv
PUBLICERAD:
Daniel Höglund Werngren, som sitter i hemkarantän i Frankrike, är nöjd med rekryteringen av Helena Wiktelius Rimfjäll som ny vd i MoreFlo.
MoreFlo AB med huvudkontor i Karlstad anställer Helena Wiktelius Rimfjäll som ny vd.
Bolaget investerar också starkt i utveckling av nya produkter och tjänster för en internationell marknad.

Det är två välkända profiler i Karlstads näringsliv, Daniel Höglund Werngren och Helena Wiktelius Rimfjäll, som nu kommer att jobba tillsammans.

Helena Wiktelius Rimfjäll har i många år varit en centralgestalt inom entreprenörskap och affärsutveckling i Karlstads näringsliv. För NWT:s läsare är hon dessutom känd som regelbundet återkommande krönikör i Arbete- och ekonomibilagan.

– Nu var rätt tajming då MoreFlo har en tydlig plan för vilken resa vi önskar göra. Vi sökte någon med mycket energi och stor passion för försäljning. Vi vill ta marknadsandelar och vet att detta kräver att vi klarar effektivisera vår verksamhet och tydliggöra de interna processerna. Försäljning, paketering och verksamhetsutveckling är områden som är helt avgörande för vår framgång och för detta har vi hittat helt rätt i Helena”, säger Daniel Höglund Werngren, som är ägare till MoreFlo AB i ett pressmeddelande.

Betallösningar

MoreFlo verkar inom fintech, financial technology, och erbjuder betallösningar .

"Vi vill både kunna göra nyanställningar nyanställningar i Värmland samt starta egna kontor i de nordiska länderna. Genom en flerårig renodling av verksamheten är MoreFlo idag ett av Nordens mest högteknologiska bolag för betalningar. God tillväxt och en lång räcka av år med bra ekonomiska resultat har gjort att bolaget fortsatt står helt på egna ben utan riskkapital." skriver bolaget i pressmeddelandet.

– Att få äran och gå in som vd i ett värmländskt företag har alltid varit det stora målet, säger nya vd:n säger Helena Wiktelius Rimfjäll.

– Att få ha grundaren och ägaren kvar i bolaget ser jag som en enorm fördel där Daniels passion för produktutveckling nu kan få större utrymme. Vi är extremt olika och det kanske är den största styrkan i vårt samarbete”, säger hon.

Superentreprenör

Daniel Höglund Werngren, ursprungligen från Gunnarskog men numera boende i Frankrike, kallas ofta "superentreprenör". På 90-talet byggde han upp sitt företag Hög-Data från ett enmansbolag till en omsättning på 150 miljoner och 50 anställda. Därefter har han fortsatt bygga bolag och i dag äger och driver han MoreFlo. Enligt honom är företagets målsättning att sudda ut gränsen för var, hur och när en betalning kan utföras.

– Nya tekniska lösningar kommer hela tiden men vi är fortsatt bara i starten på denna utveckling. Med Helena vid rodret för MoreFlo kan jag få full nytta av både min erfarenhet och ett mycket stort nätverk i världen vad gäller vår bransch. Det är tufft för en vd att börja mitt i coronapandemin, men om någon klarar det så är det Helena. Vi är starka och har inte slagit av på takten det minsta utan investerade mer än någonsin i produktutveckling under mars och april i år, säger Daniel Höglund Werngren.

Denna artikel publicerades först på www.nwt.se
Så här jobbar Värmlands Affärer med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.