Stretch Addera socialiserar sig digitalt

Från Handelskammaren
PUBLICERAD:
En vanlig torsdagseftermiddag på Stretch Adderas fikastund.
Foto: Stretch Addera
Utöver att snabbt slå om till ett digitalt arbetssätt, så ville företaget Stretch Addera även få till den sociala aspekten som finns på en arbetsplats. Därför kör de nu eftermiddagsfika varje dag – och AW på fredagar – allt digitalt och på distans.

– Det dagliga snacket vid kaffemaskinen är oerhört viktigt, det vill vi inte tappa bort, säger Angelica Gustafsson, team- och kontorskoordinator på Stretch Addera.

Stretch Addera är ett av många företag inom Stretchkoncernen och är ett konsultföretag inom IT- och verksamhetsutveckling. I Karlstad sitter närmare 25 anställda uppdelade i fyra olika team. De är, sedan tidigare, vana med att jobba mot kunder på distans och därför var övergången till ett fullständigt digitalt arbetssätt inte direkt påfrestande.

– Den 12 mars gav vi möjligheten till alla att jobba hemifrån, om de ville. Från början körde vi ett avstämningsmöte varje morgon digitalt, men vi kände att det härliga snacket på kontoret inte riktigt rymdes inom de mötena. Därför började vi med digital kaffepaus och afterwork, säger Angelica Gustafsson.

Varje dag, 14.30, är det fikapaus ”på kontoret”. Olika antal personer ansluter varje dag och ibland kan fikagruppen bestå av ett team på sex personer och en dag av hela kontoret.

– Är vi alla 25 på samma möte kan det bli ganska högljutt. Men precis som i ett vanligt fikarum finns det vissa som hörs mer än andra, vilket är väldigt härligt!

På fredagar, mellan 15.30 och 17.00, kör de även en digital AW. En kollega på kontoret ordnar med quizet och det är inte sällan som sluttiden förlängs med flera timmar.

– Vi trivs väldigt bra tillsammans, och trots att vi jobbar på olika platser är det extremt viktigt att det sociala utbytet finns med.

Fortsatt full rulle

I övrigt är Stretch Addera ett företag som fortsatt har bra rull i orderböckerna. Angelica, som jobbar en del med rekrytering, berättar att de har genomfört sin första on-boarding av en nyanställd – på distans.

– Det har fungerat jättebra! Vi hade aldrig nyrekryterat någon helt på distans förut, men det har gått över förväntan. Hon har börjat lära känna alla anställda i företaget genom just våra digitala träffar.

Har ni förändrat mycket i verksamheten rent generellt?

– Vi har fått ställa om en hel del, och kommer med nya idéer varje dag. När allt det här är över kommer vi garanterat ha förändrat delar av vår verksamhet.

Så här jobbar Värmlands Affärer med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.