Två miljoner till digitala innovationer i coronakrisen

Näringsliv
PUBLICERAD:
Nu finns det pengar att söka för den som har en digital innovation inom hälsa och välfärd.
Foto: Mark Schiefelbein
Har du en digital produkt eller tjänst som kan göra skillnad i coronakrisen? Nu finns det pengar att söka för att utveckla den, från Digitalwell arena.

Den värmländska satsningen Digitalwell arena vann 2018 innovationsmyndigheten Vinnovas Vinnväxt-tävling och fick 65 miljoner kronor under tio år för att utveckla digitala välfärdstjänster.

Digitalwell arena satsar nu två miljoner kronor för att stötta företag och entreprenörer som har innovativa idéer med potential att skalas upp för att lösa viktiga behov inom hälsa och välfärd.

Stort behov

"Just nu finns ett stort behov av nya, digitala produkter och tjänster som kan stärka människors hälsa och välmående. I en mycket svår situation behöver vi tillvarata och stötta näringslivets innovationskraft. Vill du vara med och göra skillnad i en svår situation? Dela med dig av din idé så kan vi stötta din innovationskraft!" skriver Digitalwell arena i ett pressmeddelande.

Man söker både nya idéer som kan utvecklas och befintliga produkter och tjänster som kan ställas om och tillämpas på nya sätt. Det kan handla om digitala verktyg som bryter isolering, skapar nya sociala skyddsnät eller på andra sätt stärker oss människor.

Bakom initiativet Digitalwell arena står Compare (samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland), Region Värmland, Karlstads universitet, Länsstyrelsen i Värmland, Karlstads kommun, Karlstads el- och stadsnät, Rise service labs, MSB, Tieto, CGI, Nordic medtest, Effect management och Xmentor management.

Så här jobbar Värmlands Affärer med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.