Aktiv IT satsar på utbildning

Näringsliv
PUBLICERAD:
Tomas Björn och Peder Björklund, ägare av Aktiv IT, utsågs till Årets företag i Arvika 2018.
Foto: Hans-Åke Henriksson
Aktiv IT Partner Nordic AB utvecklar nu sin verksamhet och satsar på utbildning. Företaget förvärvar franchiserättigeheten till Lexicons utbildningsverksamhet i Karlstad och startar ett eget verksamhetsben med IT-utbildningar i Värmland.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att man kommer att arbeta med de koncept som Lexicon erbjuder i hela Sverige.

– Vi ser ett ökat behov av utbildningar inom IT både för vanliga användare som behöver öka sin kunskap och inom IT-proffssegmentet, säger företagets ägare Tomas Björn och Peder Björklund i pressmeddelandet.

30 kompetenscenter

Lexicon har ett 30-tal kompetenscenter, och kan även utbilda ute hos på plats hos kunderna.

– Många av de företag vi stöter på med lägger stora pengar på nya system och ny teknik, men glömmer ofta bort att utbilda personalen i hur tekniken och systemen fungerar. Det kan resultera i en investering som inte ger den avkastning som det finns möjlighet till, och företaget får då inte den utveckling eller digitaliseringsresa de eftersträvat från början.

Nybildat bolag

Verksamheten kommer bedrivas i ett nybildat bolag i Aktiv IT-koncernen.

Aktiv IT Partner omsätter idag cirka 70 miljoner kronor per år och sysselsätter 34 personer på sex orter. Lexicon grundades 1979 och har varit verksamt i Karlstad sedan 1988.

Så här jobbar Värmlands Affärer med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.